Vegyszermentes hajápolás

Vegyszermentes hajápolás


Kávé felhasználása a szépségért 
Kávéfőzet és zacc
 
 

Az emberek java része szeret kávézni, ki feketén szereti, van ki tejjel vagy cukorral, mézzel stb. Mindenki másképp szereti, de egy közös van bennünk, kávé nélkül nem indulhat a nap. Mi lenne, ha nem csak belülről túrbóznánk fel magunkat kávéval, hanem kívülről is táplálnánk vele testünk, plusz még a szépségünkért is tennénk. 
Most egy általam gyakran használ módszert szeretnék veletek megismertetni, ami teljesen természetes, hasznos, és vegyszermentes. 
Ez pedig nem más, mint a főzött kávé használata hajszínezésre és a hajhagymák serkentésére. Valamint a kávézacc felhasználása bőrradírként. 
Elsőként vegyük a főtt kávét.
Ennek felhasználása nagyon egyszerű.
 
Egy csésze vagy bögre főtt kávét vigyünk magunkkal a fürdőszobába. 
Mossuk meg a hajunkat a szokásos módon, ezután a sampont jól öblítsük ki a hajból, ezzel megtisztítva a fejbőrt. Majd a csésze langyos vagy hideg kávét lassan öntsük a hajunkra, figyelve arra, hogy a fejbőrre is alaposan jusson belőle. Ezt lehet igazából két részletben is csinálni. Az első legyen, hogy egy kisebb mennyiséget oszlassunk el a hajas fejbőrön és alaposan masszírozzuk bele a kávét. (kb. 5 perc) majd a maradék kávét öntsük a hajunk többi részére, kicsit kézzel oszlassuk el, hogy mindenhova jusson. Így érdemes egy 10 percet hagyni hatni a hajon és a fejbőrön is. Majd alaposan öblítsük le és jöhet a balzsamozás. Akár samponba is keverhető a kávéfőzet, viszont az fontos, hogy csak friss kávét használjunk fel, és ne álljon a samponos flakonban napokat.  
Igy inkább válaszunk ki egy fém mentes edényt, és abba keverjük el a kávét és a sampont, amit felhasználunk.  
A fő foton látható az így elért hajhosszúságom és a színe. Amit mind a kávé ezen felhasználásának köszönhetek. 
 
Ami várható, saját magam tapasztaltam. 
Rendszeres használata javasolt, heti legalább 2 alkalommal. 
Tapasztalat: gyorsabban nővő egészséges haj, valamint vöröses-barnás természetes színezetet ad a hajnak. 
Előfordulhat allergiás reakció: pl. Pattanásszerű puklik a fejbőrön - ez esetben a további használatát nem tanácsolom. 
 
Kávézacc- vagy őrölt kávé 
Ezek felhasználása csodát tesz a bőrrel, természetes módon. 
A bőrradírozást nem szabad túlzásba vinni, ezért csak ritkán havi max. 2-3 alkalommal használjuk.  
Mindenki döntse el melyik anyag neki a szimpatikusabb a zacc vagy a friss őrölt kávé. A menet mind a kettőnél egyforma. Én mind a kettőt szoktam használni, kisebb különbséggel.  
Zacc használata bőrradírnak- fontos, hogy ez is friss legyen, ne több napja állott zacc! 
A friss zaccot egy szintén fémmentes edénybe öntjük, és kevés langyosvízzel elkeverjük, hogy iszapos állaga legyen. Előszőr a szokásos módon tusoljunk le, majd mikor teljesen lemostuk magunkról a tusfürdőt, az iszapos állagú zaccot oszlassuk el azon a területen, amit radírozni szeretnénk. Arcnál nagyon figyeljük, hogy szembe ne kerüljön! Mikor szétoszlattuk az adott testrészen masszírozó és dörzsölő mozdulatokkal kezdjük meg a bőrradírozást. Erre nincs adott idő, a terület nagyságától függ az időtartam. Arra figyeljünk, hogy ne radírozzunk túl. 1-2 perc dörzsölésnél többre igazaból nincs szükség, nehogy felsértsük a friss hámréteget. Mikor végeztünk akkor langyos vízzel öblítsük le magunkról nagyon alaposan. Ezek után egy hidratáló krémet használjunk az adott testrészen. Amit érezni fogunk selymesebb, és feszesebb bőr, látszatra pedig tiszta és friss.  
A másik lehetőség, hogy őrölt kávét használunk- ezzel is ugyan úgy járunk el, kevés langyos vízzel elkeverjük, és felvisszük a radírozni kívánt testrészre. 
Majd a radírozás elött, mint egy pakolást hagyjuk hatni, hogy a kávé serkentő anyagai beszívódjanak a bőrbe. 5 percet hagyjuk így hatni magunkon, majd jöhet a radírozás és az öblítés. 
Az eredmény ugyan az lesz, csak így a bőrt is tápláltuk. 
Fontos! Allergiás reakciót válhat ki- a bőrön vörös nagy foltok jelenhetnek meg, vagy égő viszkető érzés, apróbb piros pöttyök. Ez esetben többet nem szabad ezt a módszert használni. Valamint a nagyon érzékeny bőrűeknek sem ajánlom. 
 
Ha valaki nem akarja a kávézaccot így használni, annak tudom ajánlani még a kristálycukrot- Ugyan igy használva, mint a zaccot. De ott a hígításnál vigyázni kell, inkább a nedves bőrre vigyük fel a száraz cukrot, amit keverhetünk mézzel is. Mézzel keverve nagyobb felületen kissé nehézkes a használata.  
Ez például teljesen alkalmas egy enyhébb ajakradírozásra. Ezzel is táplálva az ajakbőrét. Esetleg a kéz és lábfej, talp radírozására alkalmas. 
 
Sikeres szépítkezést kívánok!
 

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »